03-Mei-2015

Wereldpremiere: Torino LGBT Film Festival

De Beslissing gaat op 3 mei 2015 in werelpremiere op het TGLFF, het LGBT filmfestival in Turijn. Regisseur Wahid Sanouji en producenten Chris Belloni en Wahid Sanouji zijn op uitnodiging van het festival aanwezig. Meer informatie: "http://www.tglff.it/GLBT/programma/Indice-A-Z/ca_23582.html?id_film=4013blog-detail.html


 

25/26-April-2015

De Beslissing op Cinema Arabe

De Beslissing is geselecteerd voor het Cinema Arabe filmfestival dat van 21 t/m 26 april plaatsvindt in Rialto, Amsterdam. De film is als voorfilm geprogrammeerd van El Wahrani (The Man from Oran), een meeslepend historisch epos over de vrienden Hamid en Djaffar, helden van de Algerijnse revolutie. Vertoningen op: - vrijdag 25 april, 22.00 - zaterdag 26 april, 17.00 Kaartverkoop via: http://www.rialtofilm.nl. 

30 -juli-2014

Film Première De Beslissing

De Beslissing een korte film van Wahid Sanouji, geproduceerd door Chris Belloni en Arjen Barel. Sanouji, zelf geen homo, wil met zijn film aandacht vragen voor Marokkaanse jongeren die worstelen met hun seksuele identiteit. Hij hoopt dat zijn film seksuele diversiteit bespreekbaar maakt binnen de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Hoofdrolspeler Hassan Slaby, bekend van de televisieserie Spangas, en filmmaker Sanouji gaan na afloop van de film in gesprek met Boris Dittrich.


 

30 -juli-2014

DEBAT OVER SEKSUELE DIVERSITEIT IN MAROKKAANSE KRING

Stichting Art. 1, initiatiefnemer van de zogeheten ‘Marokkaanse boot’, organiseert tijdens de Amsterdam Gay Pride op 30 juli een debat over seksuele diversiteit in Marokkaanse kring. Hiermee wil de organisatie de zichtbaarheid van Marokkaanse lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) vergroten en taboes hieromheen doorbreken. LHBT-activisten uit Marokko komen naar Amsterdam om deel te nemen aan dit debat.